torstai 29. heinäkuuta 2010

Pihalla - kirjaimellisesti

Hengissä ollaan, mutta sisällä on tuskaisen kuuma joten olen vilvoittelemassa ulkosalla puiden alla jonne tuulenvire käy. Puuh sisällä ei happi kulje ja lämpöä on nyt +30 ja ulkona +35...

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Aurinko aurinko lettuja paistaa

Sain luettuani raamattuni loppuun (Dieettityttö-kirja) ja mietin oisko hullua alottaa se samantien alusta? ;) Se vaan antaa mulle niin hurrrjasti tsemppiä et tekis mieli kyllä. Ehkä vain tyydyn selailemaan niitä mulle tärkeimpiä pääkohtia sieltä.

Vaaka kiitti minua ja paino on laskusuunnassa. Kuun lopussa laitan sitten tännekin ylös sen mutta 125kg numerossa ollaan ja toivottavasti kuun lopussa jo reilusti vielä sen alle. Kuuma tekee kauheat turvotukset ja pitäs vaan muistaa juoda reilusti. Nytkin on tollanen puolen litran vesipullo tossa josta on hyvä naukkailla.

Jalka vaivaa edelleen :/ Mä en pysty kävelemään juuri ollenkaan sen pidempiä matkoja. Se on ollut paremmassa kunnossa ja oon pystynyt käymään kuntosalilla ja jumpissa suht normaalisti (vähän varoen ja joitakin liikkeitä pois jättäen) mut mut...eilen shoppailin kaupungilla ja kun tulin kotiin ni jalka särki aivan saakelisti koko illan ja yön. Mä en tiedä mitä mä tekisin. En haluis ottaa uutta kortsinonipiikkiä koska tätä jalkaa ei tutkittu mikä tässä on ja se vain laitettiin "varmuuden vuoksi" (kävin yksityisellä urheiluvammoihin erikoistuneella lääkärillä joka oli ihan hyvä silti) mut mä nyt katon miten tää tästä etenee. Haluan kävellä ja urheilla normaalisti!

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Vaakalakko hetkellisesti tauolla ;)

No joo joo mun oli aivan "pakko" käydä vaa'alla...se on tätä kun olo on hyvä henkisesti ja fyysisesti sekä syömiset menee tasapainoisen hyvin. Jotenkin tulee se PIM-fiilis et nyt on katottava palkitseeko vaaka vai ei. Ja jos se ei palkitse niin kaikki romuttuu ja tulee paska olo ja se fiilis et tekis heittää vaan kaikki hukkaan. (mun on tosissaan päästävä tosta ajattelustavasta ja oltava muutenkin vähemmän mustavalkoinen ihminen mä tiedän!) Mut tosiaan tänään oli siitä hyvä päivä et se vaaka tosiaan oli mun kaveri palkitsi :) Alaspäin siis mennään JEE!

Mä oon lukenut tota mun "raamattua" joka päivä aina vähän siis sitä kirjaa josta puhuin TÄSSÄ merkinnässä.
Ja hitsi tuolla naisella on vain niitä mielettömiä ajatuksia joiden avulla jopa mä pystyn elämään päivä kerrallaan ja selvitä tästä kymmenien kilojen läskiviidakosta ja tuntea et musta on siihen myös!

Huojentava ajatus johon voin yhtyä on se, että mun ei tarvi kuulla keltään muulta miten mä laihdutan ja miten mä laihdun. Mun ei enää tarvi mennä kirjastoon ja lainata kasapäin erilaisia laihdutuskirjoja tai lehtiä ja noudattaa niitä orjallisesti. Mä syön pienempiä annoksia, monipuolisesti luomu- ja lähiruokaa suosien ja kasvispainotteisesti jonka lisäksi riittävästi vettä ja liikuntaa. Oma kroppa sanoo (ja osaks vaaka myös) miten sujuu ja miten muokata omaa dieettiä. Ihana kun osaa tuntea ja kuulostella omaa kroppaansa. Se on oikeastaan tullut tuolta kuntosalin puolelta enkä mä ennen osannut näin tuntea ja miettiä mitä kroppa haluaa, vaatii ja mistä se tykkää.

Ulkona on upeat ilmat ja sen sijaan et mä murehtisin mun kiloja, miltä mä näytän hihattomassa paidassa tai pursuuko koko tää komeus uimapuvusta ulos mä menen aurinkoon! Mä nautin mun elämästä, kesästä, lämmöstä, merestä ja kaikesta ihanuudesta mitä mulla on. Unohtamatta sitä seikkaa, että mä koko ajan myös mietin et mä laihdun ja yritän tehdä terveellisiä hyviä valintoja. Emmä voi sulkeutua neljän seinän sisälle koska mä pelkään mennä kylään kahville kun siellä tarjotaan jotain hyvää. Tai mä pelkään spontaaneita piknikkeilyjä kun siellä mä saatan sortua johonkin. Se on elämää! Mutta on mun valinta mitä mä suuhun laitan - ei kenenkään muun.

OLETTE RAKKAITA KAIKKI LUKIJAT

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Proteiinin voimalla

Hyvä päivä - tämäkin!
Vaakalakko oli tosi hyvä idea ja pidän siitä nyt kiinni. Tällä hetkellä päätavoite on pysyä normaalissa terveellisessä monipuolisessa ruuassa ja välttää isoja annoksia ja syödä rauhallisesti. Näillä helteillä n. 3 litraa nestettä (lähinnä vettä ja vissyä) ja vähän liikuntaa. Katsotaan kuu lopussa miten vaaka sitten palkitsee ;)

Proteiinia menee nyt aika paljon ja jotenkin koko kroppa nyt haluaa eroon siitä hiilarivössystä jota kesti liian kauan. No protskua tulee nyt sit kalan muodossa sekä rahkan, raejuuston yms joten nälkäkin pysyy loitolla. Kuukautiset tekee vähän sen, että on mielitekoja mut oon ne aika intensiivisesti lakassu nyt maton alle ;)
Tänään kävin kylässä ja selätin marenkikakun, pullat ja viinerit ja otin vain karjalanpiirakan munavoilla sekä kahvin. HYVÄ MINÄ!

tiistai 13. heinäkuuta 2010

Endorfiinit jyrää!

YLI KUUKAUDEN TAUON JÄLKEEN OLIN OHJATUSSA JUMPASSA!!!
Ja voi että mä oon odottanut sitä! Mä vähän pelkäsin etukäteen miten jalka jaksaa ja joissakin (esim. kyykyt ja hypyt) ja skippasin ja tein tilalla käsi- ja selkää. Mut ah tää on se juttu miks mä tahdon laihtua ja syödä hyvin kun jaksaa sit kuntoillakin. Eka biisi vasta alko ni mulla endorfiinit vaan ryöppysi ja sain niin kauhean traivin päälle ettei tosikaan :) Kuuma oli salilla vaikka siellä tosi hyvä ilmastointi onkin mut nyt hikoo vaikka paikoillaan seisois. Vettä siis menikin siellä varmaan litran verran ja sen jälkeenkin tuli juotua.

Treenin jälkeen mä vaan hymyilin siellä kuntosalin viileääkin viileämmässä suihkussa ja olin niin tyytyväinen itseeni! Näin tämän kuuluu ja pitää mennä - mä tahdon laihtua en mässäilä ja olla vötkymaha!
Mä pidän peukkuja ettei jalka vihoittelisi huomenna koska tarkotus ois mennä aamulla ryhtijumppaan joka keskittyy keskivartalonlihaksiin mutta siinä tehdään kaikki lihasryhmät tietenkin. Mun suosikki ohjaaja on kesälomalla (nyyh) mut kiva katsoa millasen treenin sijainen vetää.

Aamupalaksi meni perus leipä kahvin kanssa (leivällä margariinia, jääsalaattia, juustoa 17% ja suolakurkkua
Päivällä mä kävin hakemassa sellasen itse koottavan salaatin jossa oli mm. jäävuorisalaattia, pastaa (vähän), lohta, herneitä, punasipulia, paprikaa ja ihan pieni loraus salaatinkastiketta ja voi pojat et se oli hyvää ja nälkäkin lähti.

Illemmalla ehkä vielä uimaan vilvoittelemaan.

Olen niin onnellinen

maanantai 12. heinäkuuta 2010




Nauti uusia perunoita ja voita
mansikoita ja makkaroita,
Tee saunaan tuore vasta
varpaat veteen kasta,
Hakkaa liiteriin halkoja
oio nurmikolla jalkoja,
Ihastele poutapilviä
siristele auringossa silmiä,
Haista kesän tuoksut
unohda turhat juoksut,
Muista paljon lekotella
laiturilla elämää hekotella,
Mieti kivoja juttuja
tapaa ystäviä ja tuttuja,
Älä murehdi ötököitä
vietä rauhallisia kesäöitä !

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Vaakalakko!

Mun on ihan pakko pitää vaakalakko! Se mitä vaaka arpoo sanelee liiaksi mun koko päivän ja syömiset. Aamulla fiilikset ja odotukset korkealla ja kun näin vaa'alla lukemat mä menin ja ahmin...Mä en kestä itteäni :(

torstai 8. heinäkuuta 2010

Vaakamamboilua

Olin lähes varma, että turvotukset ois tiessään kun reippaina tyttöinä astelin alasti aamulla vaa'alla. Kyllä - otan painoni aina aamulla, ilman vaatteita ennen aamupalaa rakko tyhjänä ;) No niin siinä kävi, että vaaka ei palkinnut...Ja mitä ajatuksia se sitten minussa herätti?

¤ mikä mussa on vikana!?!?!?!
¤ juonko liian vähän
¤ pitäisikö käydä lainkaan vaa'alla koska olo tulee aivan paskaksi jos paino ei ole laskusuunnassa
¤ jos en käy vaa'alla niin pysyykö motivaatio koska en näe kehitystä?
¤ pitäisikö ostaa uusi vaaka? entinen vaaka arpoo 3 eri lukua...
¤ miten usein pitäisi käydä vaa'alla

Ja oon ollut aivan kärttyinen ja tympiintynyt ja valmis taas heittämään hanskat naulaan ja kaikkea sitä perinteistä...No emmä ny oikeesti ainakaan vielä mut siis olo on ny tää taas. Täytyy lukea tota mun "raamanttua" Shauna Reidiä ja saada siitä voimaa ja energiaa pystyä kääntämään tää positiiviseksi jutuksi.

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010




Hm olen niin uppoutunut tuohon kirjaan joka antaa mulle toivoa ja tsemppiä tähän isoon taakkaan ja urakkaan. Kiitos kirjan upean kirjoittajan ja mielenkiintoisen blogin olen varma, että myös MINÄ ONNISTUN! Olen lukenut tuon kirjan nyt kaksi kertaa ja nyt ostin kirjan itselleni ja luen kolmatta kertaa. Sen lisäksi, että minua kiehtoo ja tsemppaa ison tytön superlaihdutus hän kirjoittaa hersyvästi minuun kolahtavista asioista joihin voi samaistua. Voin jopa väittää, että niihin voi samaistua moni ylipainoinen laihduttava ihminen. Harvoin oikeasti innostuu jostain kirjasta ihan näin paljon.



Jännä miten tänään on ollut taas jotenkin niin kovin hyvä päivä. Takana kolme hyvää päivää ja neljäskin puolivälissä jo. Ah miten ihana on syödä terveellistä ruokaa ja juoda hyvin - tänään myös kuntosalille kun jalka alkaa olla pikkuisen parempi. Energiaa virtaa jostain ja uskoa tähän hommaan myös. En voi ajatella, miten paljon on tiputettavaa koska sitä on PALJON vaan on keskityttävä siihen, että klaaraa päivän kerrallaan tässä painonpudotuksessani.

On ollut niin huono olo lähinnä fyysisesti. Henkisellä tasolla mua ei oo hirveästi ees haitannut tämä sairaalloinen ylipainoni vaikka ehkä yhteiskunnan mukaan ois pitänyt? On ollut miesystäviä (nyt olen avoliitossa), meininkiä, olen mennyt keikoille, tapahtumiin, tavannut kavereita ja elänyt. Dieettityttö-kirjassa hän on aika sulkeutunut ja pakoilee elämää ja tapahtumia. Mä en oikein siihen kuvaan sillain hyvin istu itte. Mutta olo on nyt niin sietämätön fyysisesti, että on pakko laihtua.

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Elämä hymyilee -sittenkin

Keräsin voimia mökillä ja tänään käväsen töissä. Lupaan kertoa huomenna enemmän miksi oloni on näin hyvä!

lauantai 3. heinäkuuta 2010

alavillamaillahallanvaara

Mietin missä olisinkaan ja mitä ajattelisin millaisena ihmisenä juuri nyt jos olisin turvautunut elämäni synkimpimä hetkinä ruuan sijasta johonkin muuhun? Tuntuu, että kaikki muu on niin paljon hyväksyttävämpää kuin olla lihava! Ylipainoinenn, läski, ihrakasa...

Alkoholisti saa sääliä - onhan se sairaus ja jos siitä vielä selviää niin voi kruunuansa kiillottaa. Voi ne isot upeat kultareunuksiset tarinat ihmisistä jotka ovat käyttäneet huumeita ja selvinneet siitä.

Niin ruokaa on pakko syödä voidakseen elää. Alkoholia, tupakkaa, huumeita ei tarvitse elääkseen. Ei seksiäkään jos siihen on riippuvuus.

Mieli on matalalla ja tuntuu loputtoman turhalta taas kaikki. Lainasin toistamiseen jo ehkä "meidän lihavien" raamatun Shauna Reidin blogista tehdyn kirjan Dieettitytön huimat seikkailut joka on kuin mun kynästä kirjoitettu lähes joka sana.
Lainasin sen nyt taas koska mä tarvin jotain johon tarrautua.

Ajopuu vailla rantaa.